Zimný turistický výstup na Čipčie, 39.ročník 03.01.2015

 

logokstelv_360x360

sobota  03. 01. 2015,

účasť  7 členov,  3 hostia  (10 osôb)

 

Sobota  03. januára  2015, zahajujeme ďalší rok činnosti KST Elektrovod Žilina  v pohorí Malá Fatra, turistickým výstupom na vrh Čipčie, ktorý sa nachádza nad obcou Turie.

Počasie skoro zimné, snehu minimálne (asi 2 cm), teplota okolo 0°C s odpoludnajším ochladzovaním, polooblačno, na vrchole silnejší vietor.

Stretli sme sa pred Kultúrnym domom v obci Turie asi okolo 10:45 hod. Po krátkom zvítaní a prianí zdravia, šťastia… do Nového roku, po registrácii u organizátora a prevzatí účastníckeho listu, vykročili sme po chodníčku (modrá značka) smerom na vrchol Čipčie. Už prvé prudšie stúpanie preverilo našu výstroj. Chodník bol vyšmýkaný až ľadový. Kto mal na topánkach nejaké pomôcky s hrotmi, urobil dobre. Kto mal len turistickú obuv, musel v niektorých miestach voliť trasu okolo chodníka, kde nebol ľad. Aj napriek zvýšenej opatrnosti, niektorí z nás okoštovali tvrdosť zľadovatelého chodníka. Ale vyšli sme všetci. Na vrchole nás už čakali ohníky a perfektná atmosféra v kruhu kamarátov z blízkeho aj z ďalekého okolia. Pri jednom ohníku sme pookriali, aj poopekali,  či slaninky,  či klobásky, či tekutiny doplnili. Samozrejme vrcholové foto nesmelo chýbať. Posilnený na spiatočnú cestu z vrcholu, sme pokračovali  smerom Nad Zadným (modrá značka) a ďalej po žlto-značenom chodníku  smer Pod Železom a do Turia – jedna časť kolektívu. Druhá časť kolektívu sa na žlto-značenom chodníku odpojila a pokračovala do Turskej doliny a do Turia. Stretli sme sa zhruba v rovnakom čase pred kultúrnym domom v obci Turie. Tu, počas country zábavy, v priateľskom prostredí, trošku unavení ale príjemne naladení sme akciu  oficiálne ukončili.

Ďakujem všetkým zúčastnením za účasť, za príjemné chvíle, ktoré sme spolu zažili na tejto akcii.

 

V Žiline,  05. 01.2015

Jožo Baník – BaJo

KST Elektrovod Žilina

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.